Çağrı merkezi görüşmelerinin kayıt altında tutulması, müşteri memnuniyetini artırmak ve ekip performansını değerlendirmek için önemli. Kurumsal firmalar bu detaya önem veriyor. Çünkü, ses kayıtları, süreçlerin iyileştirilmesi ve müşteri şikayetlerinin çözümlenmesi için kullanılıyor. Teknoloji şirketi Teknosa’da ise çağrı merkezi çalışanları temmuz ayı öncesini göremiyor. Ayrıca neden göremediklerinin farkında bile değiller! Çünkü 4 Haziran 2025 tarihinden itibaren aynı numara ile arayan müşteriye, “Farklı bir numara ile aramış olabilir misiniz?” diye yanıt veriliyor. Müşteri defalarca aynı numarayla aradığını ve kendilerinin de sürekli bu numaradan iletişime geçtiğini söylemesine rağmen kayıtların bulanamadığı, bununla ilgili inceleme talep edileceği belirtiliyor.
Çağrı merkezi ses kayıtlarının, 6563 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca genellikle 3 yıl süreyle saklanması gerekiyor. Bu süre, kişisel verilerin korunması ve yasal düzenlemeler çerçevesinde belirleniyor. Saklama süresi, kayıtların amacına ve kullanım alanına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, üyelik veya rezervasyon kayıtları gibi bazı veriler için daha uzun saklama süreleri uygulanabiliyor. Teknosa ya da İklimsa adına çağrı merkezi üzerinden iletişime geçen çalışanların bu detaylardan bile haberleri yok. Ya da kasıtlı bir şekilde kayıtlar silinmiş olabilir!
Müşteri defalarca arıza kaydı için 0 850 222 55 46 numarayı aradığını ve 40 gün içerisinde yaklaşık 40 defa arıza tamirine gelen servis yetkililerinin kamera kayıtlarının olduğunu söylemesine rağmen 3 Temmuz 2025 tarihinden önce kayıtların olmadığı belirtiliyor. Yapay zeka çağında insanların tüketimi alışkanlıkları başta olmak üzere hizmet kalitesini, müşteri memnuniyetini artıracak ürün ve hizmetler geliştirilirken Teknosa ve İklimsa gibi teknoloji tabanlı şirketler yasal zorunluluğa rağmen telefon kayıtlarını bile muhafaza edemiyor.
Eğer çalışmıyorSA klimayı satan şirket İklimSA