Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin en az 10 ilinde ciddi şekilde hissedilen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler sonrası sanayicilerin yaptığı yardımlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gidiyor.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, AFAD, Türk Kızılay, yerli-yabancı arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenen öncelikli malzemeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Sanayicilerin deprem bölgesine yönelik yardımları aralıksız sürerken, karavanlardan çok amaçlı konteynerlere, jeneratörlerden vinçlere kadar kritik öneme sahip birçok malzeme ve araç gereç, deprem bölgelerine 24 saat esasıyla sevk ediliyor.
Organize sanayi bölgeleri (OSB) yönetimlerinden gelen yardımlar, kriz masasında öncelik sırasına konularak vakit kaybetmeden deprem bölgesine gönderiliyor. Depremzedelerin en temel ihtiyacı olan barınma imkanını sağlamak amacıyla iki oda, mutfak ve tuvaletin bulunduğu ofis tipi konteynerler de afet bölgelerine kurulmaya başlandı.
Hem elektrik ihtiyacının karşılanması hem de arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla bölgeye şimdiye kadar 5 bin jeneratörün sevkiyatı yapılırken depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları için karavana dönüştürülmüş tır ve konteynerler de bölgeye ulaştırıldı.
Ekiplerin enkaz kaldırırken kullandıkları ve yıprandığı için belirli aralıklarla değiştirmek zorunda oldukları 100 bin iş eldiveni de peyderpey bölgeye gönderildi.
Binaların enkazını kaldırmak ve göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için kepçe, vinç gibi iş makinaları hayati önem taşırken bu ihtiyaca yönelik TSE'nin de desteğiyle 52 büyük tonajlı vinç, afet bölgesine gönderilerek kullanılmaya başlandı.
Arama kurtarma ekiplerinin gece çalışmasına olanak sağlayan led projektörler ile ilave aydınlatma ekipmanları da bölgeye ulaştırıldı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma ekipleri ile depremzedeler için 77 bin 598 ısıtıcı bölgelere teslim edilirken 20 bin ısıtıcı da yolda. Arama kurtarma ekiplerinin kullandığı birçok aletle araç gereç de bakanlık koordinasyonuyla depremin yaşandığı ilk andan bu yana ulaştırılmaya devam ediliyor.
Afetten etkilenen 7 ilde AFAD ve Türk Kızılay koordinasyonuyla her türlü yardım malzemelerinin toplandığı yeni depoların kurulması da organize edildi.
Depremzedelerin temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla mobil prefabrik banyo ve tuvaletler de afetten etkilenen bölgelere sevk edilmeye başlandı.
Deprem bölgesindeki iş insanlarından çağrı: Borçlarımız ertelensin
İş dünyası deprem bölgesine yardımların merkez üssü oldu
Deprem bölgelerine şirketlerden yardım yağıyor
Deprem bölgesinde konuşan vatandaş ağlayarak market yağmaladık diyor. Yardımlar nereye gidiyor?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.