FİNANSİNGUNDEMİ.COM
Hindistan’da servet yönetimi sektöründe yaşanan yetenek savaşı, özel bankacı maaşlarında tarihi yükselişlere yol açtı. Son dönemde imza bonusları, hisse opsiyonları ve iki katına çıkan maaş teklifleri öne çıkarken, özellikle deneyimli bankacılar rekor ödemeler almaya başladı.
Ülkede yeni zenginleşen nüfusun artışı ve finans danışmanlarının birden çok firmaya bölünmesi, piyasa talebini hızla artırdı. Aon danışmanlık firmasından Prateek Gupta, deneyimli ilişki yöneticilerinin maaşlarında yüzde 40’a varan zamlar görüldüğünü, bazı yeni varlık yönetimi şirketlerinin çalışanlara elde edilen gelirin yüzde 50’sinden fazlasını teklif ettiğini açıkladı. Bağımsız firmalar agresif teklifler ve daha esnek ödeme modelleriyle öne çıkıyor.
90 BİN DOLARLIK MAAŞ PAKETİ
Aynı zamanda, Angel One’ın iştiraki Ionic Wealth gibi yeni oyuncular, ciddi büyüme hamlelerine girişirken, geçtiğimiz yıl içinde 70 yeni bankacı ekibine katıldı ve daha fazlası için işe alımlar sürüyor. Ionic Wealth CEO’su Srikanth Subramanian, sektördeki maaş artışlarının en az iki yıl daha süreceğini, iş modellerinin oturmasının zaman alacağını belirtti.
Verilere göre, 50 milyon dolardan fazla müşteri varlığını yöneten tecrübeli danışmanlar, bugün 90 bin dolar ve üzeri maaş paketiyle transfer ediliyor. Bazı üst düzey bankacılar, katılım ücretleri ve hisse opsiyonları hariç tutulduğunda bile 150 bin dolar seviyesinin üstünde paketlerle yeni işlere geçiyor.
Yükselen maaş taleplerinin yanında agresif işe alım yarışı ve cazip teşviklerin, maliyet artışlarının sürdürülebilirliği konusunda endişelere yol açtığı belirtiliyor. Banka ve bağımsızlar arsındaki rekabet, piyasanın çalkantılı dönemlerinde istihdam modellerinin de değişmesine neden oluyor.
Sektördeki hızlı büyümeye rağmen uzmanlar, yalnızca tazminat artışıyla uzun vadeli başarı sağlanamayacağı uyarısında bulunuyor. Blackstone destekli ASK Private Wealth CEO’su Rajesh Saluja, "Boğa piyasası tuzağına düşülmemeli, maliyet-fayda dengesini korumak şart" diyor.
Hindistan’ın servet yönetimindeki yükselişi devam ederken, sektördeki yetenek savaşının etkilerinin önümüzdeki yıllarda da hissedileceği öngörülüyor.
Bankacılara 1.1 milyar euroluk veda!
CEO maaşları uçtu, işçi ücretleri yerinde saydı!