Büyük grupların gözde hisseleri
Paranın gideceği başka yer yok. Borsada temeli sağlam, beklentisi olan, iskontolu hisselerde yükselişin devamı bekleniyor.
Borsacılar, özellikle kar satışı kaynaklı geri çekilmelerde alım öneriyor. İşte 13 büyük grubun hisseleri borsada işlem gören 87 şirketinin beklentileri, iskonto oranları, prim potansiyelleri...
İDİL TARAKLI / para dergisi
İMKB-100 endeksi rekorlara doymuyor. Çok değil birkaç ay önce 60 bin direnci kırılır mı diye soruyorduk. Ve itiraf etmek gerekirse bu seviye kırılsa da kar satışları geleceğini öngörüyorduk. Şimdi ise neredeyse 70 bin direncinin kırılmasını sıradan bir durum olarak yorumluyoruz...
Evet, İMKB bütün beklentileri yanıltarak dünya genelinde en çok değer kazanan borsalardan biri olmayı başardı. Merkez bankalarının faiz artırımlarına 2011in ikinci yarısından itibaren başlayacak olması, Japonyadan gelen parasal genişleme adımı ve Amerikan Merkez Bankasının (FED) kasım ayındaki toplantısında bu yönde adım atacağına yönelik beklentilerle likiditenin yeniden bollaşması, tüm dünyada hisse senedi piyasalarını destekliyor. Bunda zayıflayan doların etkisini de hatırlatmakta yarar var.
Dünya piyasalarındaki bu gelişmelerin yanı sıra İMKBdeki yükselişin yurtiçindeki en önemli gerekçesi ise orta vadeli programda da vurgulanan ve dünya ortalamalarına göre oldukça yüksek seyretmesi beklenen büyüme oldu. Siyaset tarafında 2011 yılı haziran ayında yapılması beklenen genel seçimlere kadar sorun görülmemesi, bütçenin bu dönemde ciddi sapmalar göstermeyeceği beklenmesi ile bankacılık sektörünün kuvvetli konumu İMKByi destekliyor. Bunların yanı sıra güçlü bütçe rakamları, düşen borçluluk oranı, yurtiçi güçlü talep, ertelenmiş özel sektör yatırımlarının devreye girmeye başlaması ile düşük enflasyon ve faiz oranları da Türkiyenin diğer piyasalardan ayrışmasını ve İMKBnin yıl sonu rallisine erken başlamasını sağladı.
Bütün bu gelişmeler nedeniyle borsanın önde gelen aktörleri, paranın tek adresinin hala borsa olduğu konusunda hemfikir. Ancak endeksin artık 70 binli seviyelere ulaşması, alım için bu dönemde çok daha seçici olmayı kaçınılmaz kılıyor.
Borsa uzmanları, özellikle borsanın yükseliş trendinde küçük yatırımcıların ilgisinin arttığından yola çıkarak, kredili işlemlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Borsa yatırımlarının kısa sürede ihtiyaç duyulmayacak, bir süre beklemeyi göze alabilecek tasarruflarla yapılması tavsiye ediliyor. Ayrıca yatırım uzmanlarından, portföy yöneticilerinden destek alınması gerektiği de özellikle belirtiliyor.
BORSADA YENİ HEDEF 73 BİN
Euro/dolar paritesindeki yükseliş, sıcak para girişi sebebiyle gerileyen kur ve bonodaki alıcılı tutum sonucu düşen faizlere dikkat çeken Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Baki Atılal, Bütün bu gelişmeler, getiri peşindeki likiditenin adresinin hala borsa olmasını sağlıyor. Endeks bence 73 binleri görecektir diyor. Ancak endeksin geldiği bu seviyelerde özellikle dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Atılal, temeli ve büyüme beklentisi olan hisselerde alım öneriyor. Atılala göre, yeni pozisyonlar endeksteki teknik geri çekilmelerde açılmalı.
DÜZELTMELER ALIM FIRSATI
Borsadaki yükselişin sürdüğü bu dönemde alım yapmak isteyenler için Gedik Yatırım Araştırma uzmanı Tuğba Saygının önerisi, İMKB-100 endeksi getirisinin hafif altında kalan ve hedef fiyatlarına göre yükselme potansiyelleri bulunan hisseler. Bu özellikleri taşıyan Akçansa, Olmuksa, Sabancı Holding, Yazıcılar Holding ve Akenerji hisselerini öneren Saygın, Yılbaşından bu yana endeksin üzerinde getiri sağlayan ve hedef fiyatını geçen hisselerse tutulabilir diyor. Saygın da İMKBde gerçekleşmesi beklenen ara düzeltmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesini öneriyor.
13 GRUBUN 87 ŞİRKETİ
Evet, piyasadaki beklentiler hala olumlu. Endeksin yıl sonu rallisiyle 73 bin ve üzerine çıkabileceği düşünülüyor. Ancak borsacılar temkini de elden bırakmıyor. Bu nedenle temeli sağlam, yükseliş potansiyeli olan, beklentili hisselerin tercih edilmesi gerektiğine işaret ediyorlar.
İşte bu görüş ve değerlendirmeler ışığında bu hafta 13 büyük grubun borsadaki hisselerini inceledik. Koç, Alarko, Doğan, Eczacıbaşı, İhlas, Sabancı, Anadolu, Akkök, Doğuş, Oyak, Yaşar, Zorlu ve Boyner grubunda yer alan 87 şirketin piyasa değerine göre iskonto oranlarını ortaya çıkardık. İskonto oranlarını; 13 Ekim 2010 tarihindeki piyasa değeri ve bu yıl içinde görülen en yüksek piyasa değerine göre belirledik. Borsanın önde gelen uzmanları da prim yapma olasılığı yüksek hisseleri değerlendirdi...
Baki ATILAL / Turkish Yatırım Araştırma Müdürü
GARANTİ İÇİN AL ÖNERİMİZ SÜRÜYOR
Garanti Bankası: 2010 yılının ilk yarısında karlılığını bir önceki yılın eş dönemine göre yüzde 36 oranında artırarak 1.925 milyon TLye çıkardı. Bankanın yüksek getirili bireysel kredilerde büyümeye devam etmesini, bunun da karlılığını desteklemesini öngörüyoruz. Özellikle genel amaçlı bireysel krediler ve mortgage kredilerinde pazar payı kazanmaya devam etmesi, aktif kalitesinin düzelmesiyle geçen yıla göre ciddi düşüş gösteren provizyon masrafları ve takipteki kredilerden yapılan kuvvetli tahsilatlar ile etkin maliyet yönetimi Garanti Bankasını ön plana çıkarıyor. Garanti Bankası için değerlememiz 9.90 TL hedef fiyata işaret ediyor. Yüzde 10 iskonto içerdiğinden hisse için alım yönündeki tavsiyemizi koruyoruz.
Mardin Çimento: Bu yılın ikinci çeyreği için 22.5 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 2.7, bu yılın ilk çeyreğine göre ise yüzde 74 artışı ifade ediyor. Şirketin bu yılın ilk yarı karı ise 35.4 milyon TL ile 2009 ilk yarıya göre yüzde 30 azalmaya işaret ediyor. Bu da yılın ilk çeyreğinde yeterli olmayan performans, geçen yılın altında kalan finansal gelirler ve üretim maliyetindeki artıştan kaynaklanıyor. Öte yandan şirket, ürün fiyatlarındaki iyileşme ve satış hacmindeki hafif artışla yılın ilk yarısında 112.6 milyon TLlik satış rakamına ulaştı. Bu da FAVÖKün 2010 yılı ikinci çeyrekte 26 milyon TLye, FAVÖK marjının da yüzde 42ye çıkmasını sağladı. Mardin Çimento hisseleri 8.15lik hedef değerimize göre yüzde 5 iskonto içeriyor. Orta ve uzun vadeli alım öneriyoruz.
Boyner Büyük Mağazacılık: Bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği 6.9 milyon TLlik net karla 2010un ilk yarısında karını 7.3 milyon TLye yükseltti. Yılın ikinci çeyreğindeki karlılık artışında yeniden yapılandırmanın olumlu etkileri, artan tüketici güveni ve yılın ilk çeyreğindeki indirim döneminin geride kalması etkili oldu. Diğer taraftan, başarılı operasyonel faaliyet sonucu şirketin net borç pozisyonu da 46 milyon TLye geriledi. Metrekare bazında toplam satış alanını yüzde 9 artırması ve yeni mağazaların katkısıyla şirketin 2010 yılında yüzde 14 büyümesini bekliyoruz. Boyner hisseleri 4.00 TLlik hedef değerimize göre yüzde 7 iskonto içerdiğinden, orta ve uzun vadeli portföyler için alım öneriyoruz.
Doğuş Otomotiv: 2010 yılının ikinci çeyreğinde açıkladığı 44.5 milyon TLlik net kar, yıllık bazda yüzde 20, çeyreksel bazda ise yüzde 58 artışa işaret ediyor. Kardaki artış, cirodaki yüzde 34lük büyüme, marjlardaki iyileşme ve iştirak gelirlerinden kaynaklanıyor. Operasyonel giderlerin net satışlara oranının yüzde 9dan 7.1e gerilemesi, FAVÖK marjının yüzde 5.7den 6.5e yükselmesini sağladı. Sektörden hızlı büyüme gösteren Doğuş Otomotiv, bu yılın ilk altı ayındaki satış performansı sayesinde geçen yılın eş dönemine göre yüzde 45 büyüme sağladı. Aynı dönemde toptan pazar ise yüzde 10 büyüdü. 2005 ve 2006 yılındaki araçların yenilenme zamanının gelmesiyle düşük faiz ve kur politikasının etkisi, ticari araç segmentinin 2010 yılında yeniden canlanması, şirketi olumlu etkiledi. Doğuş Otomotivin dış pazar yerine büyüme stratejisini iç pazara yöneltmesi de karlılıkta etkili oldu. 12.20 TLlik yeni hedef fiyatımıza göre yüzde 12 iskonto içeren Doğuş Otomotiv hisselerine alım öneriyoruz.
Ereğli Demir Çelik: Türkiyede demir-çelik tüketiminin kriz öncesi seviyeleri beklentilerin öncesinde yakalaması, yurtiçi talebin olumlu katkısı ve güçlü satış fiyatlarının desteklediği verimlilik artışı sayesinde Erdemir, bu yılı beklentilerinde ötesinde olumlu geçiriyor. Şirket, yüzde 28 rekor FAVÖK marjıyla 2010 yılının ikici çeyreğinde piyasa beklentisinin üzerinde 244 milyon TL net kar açıkladı. Yılın ilk altı ayında toplam satışlardaki yüzde 11 gerilemeye rağmen çelik fiyatlarındaki artışa bağlı olarak satış gelirleri yüzde 32 artışla 1 milyar 621 milyon TLye ulaştı. Öte yandan yassı çelik fiyatlarındaki ve hammadde fiyatlarındaki artışlar henüz faaliyet karlılığına etki etmedi. Erdemirin yılın ilk çeyreğinde 3.2 milyar TL olan net borç pozisyonu da ikinci çeyrekte 3.1 milyar TLye geriledi. Şirket, 2011 yılında vadesi gelen kredi anapara ve faiz ödemeleri için çeşitli bankalardan 6-10 yıl vadeli (ilk iki yılı ödemesiz) kredi alarak borçlarını yeniden yapılandırdı. Bu da Erdemirin elini güçlendirdi. Hisse, 6.44 TLlik hedef değerimize göre yüzde 13 iskonto içerdiğinden alım öneriyoruz.
Belgin MAVİŞ / Piramit Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü
ADELDE 9 AYLIK BİLANÇO BEKLENİYOR
Adel Kalemcilik: Şirket, Anadolu Grubu ve dünyaca ünlü yazım gereçleri firması Alman Faber-Castellin ortaklığında faaliyet gösteriyor. Adel Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun, 2010 yılı başlarında Biz Faber-Castelle yoğunlaştık ve Adeli biraz ihmal ettik. Adelin imajını tekrar yükseltmek için yeni bir logo tasarladık demişti. Bu açıklamanın ardından hissenin fiyatı ciddi anlamda arttı. Adel Kalemcilik hisseleri, halen son beş yılın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. 18.90-19.00 TL, hissenin piyasa fiyatının oldukça arttığını gösteriyor. Bu fiyat piyasa değeri/defter değeri (PD/DD) oranını da yukarı taşımış oldu. Bu da bize hisseyi uzun vadeli yatırımcıların elinde tuttuğu yönünde ipuçları veriyor. Önümüzdeki süreçte hissenin fiyatı 18.50-20.00 seviyelerinde sabit tutulmaya çalışılacak. Grafik olarak satış ağrılıklı görünen şirket hisseleri, para çıkışını da destekliyor. Hissede tek etken 9 aylık bilanço beklentisi. Orta vadede satış baskısı olmaksızın yüzde 15 yükselme potansiyeli hala devam ediyor. Adel Kalemcilik hisseleri için hedef fiyatımız 21.30 TL. Hissenin ilk destekleri 19.00 ve 18.40, dirençleri ise 19.50 ve 20.20 TLde bulunuyor.
Brisa: Şirketin 2010 yılı performansı, 2009 olumsuzluğunu silebilir. Son günlerde gelen alımlarla Brisa hisseleri 119 TL seviyesini gördü. Yılın üçüncü çeyreğine yönelik bilançosunda beklenen karın gelmesi halinde yapılacak sermaye artırımı da yatırımcıyı mutlu edebilir. Brisanın orta vadeli portföylerde bulunmasını öneriyoruz. Yüzde 15 yükselme potansiyeli öngördüğümüz Brisa hisseleri için hedef fiyatımız 150.00 TL. Hisse senedinin ilk destekleri 115 ve 107, dirençleri ise 118.50 ve 124.50 TLde bulunuyor.
Ford Otosan: Küresel pazarlarda rekabet gücü yüksek otomobil üretimine yönelen Ford Otosan, hem hedef kitlesini hem de bilanço performansını artırma çalışmalarında sağlam adımlarla ilerliyor. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otayın küresel pazarlara uygun özelliklerde ürünler üretmeye başladıklarını belirterek ağır ticari araçta gelişmekte olan pazarlara yönelik Fordla birlikte çalışma yürüttüklerini açıklaması da bu görüşümüzü teyit ediyor. Otay, yeni Ford Cargo inşaat serisinin Türkiye dışında Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Körfez ve Orta Afrika ülkelerine kadar birçok bölgede satılacağını kaydediyor. Bu adımların gerek yılın üçüncü çeyrek bilançosuna gerekse 2010 yılı sonuna olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz. Bize göre İMKBnin uyuyan devlerinde biri olan Ford Otosan hisseleri için yüzde 15 yükselme potansiyeli öngörüyoruz. Hedef fiyatımızın 15.40 TL. Hisse senedinin ilk destekleri 13.10-11.90, dirençleri ise 13.50 ve 14.00 TLde bulunuyor.
Tofaş Oto: Şirket, Fiat S.p.A ve Koç Holding işbirliğiyle Türkiyede hem binek hem hafif ticari araç üretiyor. Tofaş Oto, hafif ticari araç üretiminin yanı sıra orta ve üst sınıfın beğenisine sunduğu binek modelleriyle pazardaki yerini koruyor. Orta vadeli portföylerde yeniden yerini almasını arzu ettiğimiz Tofaşın 2010-2012 döneminde yeni kampanyalarla yerini koruyacağını düşünüyoruz. Hissenin teknik düzeltme yapması, olası yukarı hareketlerinde işlem hacminin artabileceğini gösteriyor. 2010 yılında yüksek temettü verme potansiyeli olasılığı da hisseyi yakın takibe alma nedenlerimizden. Yüzde 15 yükselme potansiyeli öngördüğümüz Tofaş Oto hisseleri için hedef fiyatımız 10.50 TL. Hisse senedinin ilk destekleri 8.30 ve 7.60, dirençleri ise 8.70 ve 8.90 TLde bulunuyor.
Tüpraş: Şirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu 8.34ten 8.56ya yükseltildi. Tüpraşın kurumsal yönetim risklerini belirleme ve bu riskleri yönetme yolunda önemli adımlar atmasının not artırımında önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Bu haber sonrasında Tüpraş hissesinde alımların arttığını ve para girişi olduğunu görüyoruz. Düzenli sermaye artırımları, her yıl verdiği yüksek miktardaki temettü ödemelerinin yanı sıra çok iyi karlar açıklamasıyla dikkat çeken Tüpraş, her zaman orta ve uzun vadeli portföylerde bulunmalı. Yüzde 10 yükselme potansiyeli öngördüğümüz Tüpraş hisseleri için hedef fiyatımız 45.60 TL. Hisse senedinin ilk destekleri 38.75 ve 37.25, dirençleri ise 39.50 ve 40.25 TLde bulunuyor.
Tuğba SAYGIN / Gedik Yatırım Araştırma uzmanı
YAZICILARDA YÜZDE 29 PRİM POTANSİYELİ VAR
Yazıcılar Holding: Holdingin 2010 yılının ilk yarısında net karı, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 8 düşüşle 156 milyon TL oldu. Yılın ilk yarısındaki cirosu ise geçen yılın eş dönemine göre sadece yüzde 1 yükseldi (528 milyon TL). Ancak 2010un ilk yarısında net nakit pozisyonu yılbaşına göre yüzde 86.3 oranında artarak 132 milyon TLye ulaştı. Hisse, son bir ayda endeksin yüzde 3 altında, son üç ayda ise yüzde 3 üzerinde performans gösterdi. Net aktif değerinde en büyük pay Anadolu Efese ait. Holding hisseleri, 3.9 milyar TL net aktif değeriyle yüzde 53 iskontolu işlem görüyor. Hisse için 2010 yılı tahmini rakamlarıyla hesapladığımız piyasa çarpanları 7.1 fiyat/kazanç ve 1.1 piyasa değeri/defter değeri düzeyinde. Yazıcılar Holding için hedef fiyatımız 14.5 TL. Yüzde 29 yükselme potansiyeliyle endeksin üzerinde getiri öngörüyoruz.
Sabancı Holding: Şirketin 2010 ilk yarı net karı, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 42 yükselerek 2 milyar 31 milyon TL oldu. Net kar, beklentimizin yüzde 37 üzerinde gerçekleşti. Brüt kar da geçen yılın eş dönemine kıyasla yüzde 25 yükselerek 4 milyar 85 milyon TL oldu. Holdingin gelirleri, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 3.7 yükselerek 9 milyar 802 milyon TL seviyesine ulaştı. Hisse, son üç ayda endeksin yüzde 1 altında performans gösterdi. Net aktif değerine göre Sabancı Holding yüzde 37 iskontolu işlem görüyor. Sektörün ortalama iskontosu ise yüzde 31. Sabancı Holding için hedef fiyatımız 9.15 TL. Yüzde 20 yükselme potansiyeliyle endeksin üzerinde getiri bekliyoruz.
Akçansa: Şirketin 2010 yılı ilk yarı net karı, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 24 düşerek 31 milyon TL oldu. Bu rakam, 33 milyon TL olan net kar beklentimizin biraz altında. Şirketin satışları ise geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 20 yükselerek 405 milyon TLye ulaştı. 2010un ilk yarısında FAVÖK (finansman giderleri, amortisman giderleri ve vergi öncesi kar) beklentimizin yüzde 14 altında 68 milyon TL olarak gerçekleşti. 2010 yılı net karının, 2009 karına oranla yüzde 8 yükselerek 81 milyon TL olacağını tahmin ediyoruz. Akçansa hisseleri son bir ayda endeksin yüzde 5, son üç ayda ise yüzde 2 altında performans gösterdi. Hisse için 2010 yılı tahmini rakamlarıyla hesaplamış olduğumuz piyasa çarpanları 18.8 fiyat/ kazanç ve 1.9 piyasa değeri/defter değeri düzeyinde. Akçansa hisseleri için hedef fiyatımız 8.40 TL. Yüzde 6 yükselme potansiyeli öngörüyoruz. Beklentimiz, endekse paralel getiri yönünde.
Olmuksa: Şirket, 2010 yılının ilk yarısında 11 milyon TL net kar açıkladı. Böylece göre net kar, geçen yılın eş dönemine göre 21 kat yükselmiş oldu. Şirketin yılın ilk yarısında toplam satış geliri de yüzde 22 artışla 125 milyon TLye ulaştı. 2010un ilk yarısında FAVÖK de yüzde 419 yükselerek 16 milyon TLye çıktı. Olmuksa hisseleri son bir ayda endeksin yüzde 7, son üç ayda ise yüzde 14 üzerinde performans gösterdi. Şirketin 2010 yılı net karının 2009a oranla yüzde 142 yükselişle 19 milyon TL olacağını tahmin ediyoruz. Olmuksa için 2010 yılı tahmini rakamlarıyla hesapladığımız piyasa çarpanları 11.8 fiyat/ kazanç ve 1.2 piyasa değeri/defter değeri düzeyinde. Şirket hisseleri için hedef fiyatımız 8.23 TL. Yüzde 19 yükselme potansiyeli öngörüyoruz. Endeksin üzerinde getiri bekliyoruz.
Akenerji: Geçen yılın ilk yarısında 15.7 milyon TL net kar elde eden Akenerji, 2010un eş döneminde 28.9 milyon TL net zarar açıkladı. Şirketin 2010 yılı ilk yarı cirosu da geçen yılın eş dönemine göre yüzde 45 düşerek 155 milyon TL oldu. Satış miktarı 2009un ilk yarısında bin 220 Gwh iken, 2010un ilk yarısında bin 80 Gwh olarak gerçekleşti. Özellikle DUY (Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği) sisteminde fiyatların cazip olmaması Akenerjinin satış portföyünü önemli ölçüde değiştirdi. Öte yandan, 2010 ilk yarı sonuçlarına göre Akenerjinin FAVÖKü geçen yılın eş dönemine göre yüzde 81 geriledi. Ancak şirketin 2010un ikinci yarısından itibaren devraldığı hidroelektrik santralinin devreye girmesiyle FAVÖK marjının yıl genelinde toparlanacağını düşünüyoruz. 2010 yılı net kar beklentimiz, 2009a oranla yüzde 12 yükselişle 28 milyon TL. Hisse için 2010 yılı tahmini rakamlarıyla hesaplamış olduğumuz piyasa çarpanları 53.4 fiyat/kazanç ve 2 piyasa değeri/defter değeri. Akenerji için hedef fiyatımız 4.43 TL. Yüzde 12.6 yükselme potansiyeli öngörüyoruz. Bu da endekse paralel getiriye işaret ediyor.
Dr. Berra KILIÇ / Turkish Yatırım Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi
İMKB artık pahalılık sınırında
Faizlerin düşük seyri ve borsadaki yükseliş, yatırımcı ve yatırımcı adaylarının kredi kullanarak borsaya girmelerine neden oluyor. İşletilen mantık, krediyle alınan İMKB veya VOB pozisyonunun getirisinin kredi faizinden yüksek olacağı ve aradaki farkın kar olarak yatırımcılarda kalacağı şeklinde. Buna benzer davranışlar 2000-2001 döneminde de gerçekleşmişti. Başta halka arzlar olmak üzere birçok yeni yatırımcı kredi kullanarak piyasaya katıldı. Bunlar arasında ciddi zararlara uğrayanlar olmuştu.
Endeksin geldiği nokta yatırımcıların hisse seçimlerinde öncelikle spekülatif hareketlerden kaçınmalarını gerektiriyor. Anaparalarıyla hisse senedi pozisyonu taşımaya devam etseler bile kredili alımlarını gözden geçirmelerinde fayda var. Çünkü 12 Ekim itibariyle genel karşılaştırma kıstaslarından biri olan İMKB-100ün fiyat/kazanç (F/K) oranı 13.15 seviyesinde. Gelişmekte olan ülkelerin ortalama F/K oranı ise 15.3. Dolayısıyla geçen bir aylık sürede yüzde 24lük iskonto oranı yüzde 14 seviyesine geriledi.
2010 sonu tahminlerine göre yılın geri kalan döneminde İMKBnin gelişmekte olan ülkelere göre yaklaşık yüzde 2.28 daha düşük performans göstermesi bekleniyor. Bu da İMKBnin mevcut seviyelerinin artık pahalılık sınırında olduğunu gösteriyor. Bu durum yatırımcıların hisse seçiminde artık çok daha dikkatli olmalarını ve mutlak surette yatırım uzmanı desteği almalarını ya da aracı kurumların internet site ve portallarında yer alan araştırma ve yorumları incelemelerini gerektiriyor.
13 gruptan 87 şirketin iskonto oranları
(13 Ekim 2010 itibariyle)
KOÇ GRUBU
Arçelik
Piyasa değeri: 5 milyar 609 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 5 milyar 676 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 3 milyar 514 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 1.19
Aygaz
Piyasa değeri: 2 milyar 325 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 2 milyar 325 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 650 milyon TL
İskonto oranı: -
Ford Otosan
Piyasa değeri: 4 milyar 702 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 4 milyar 702 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 3 milyar 228 milyon TL
İskonto oranı: -
Koç Holding
Piyasa değeri: 17 milyar 148 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 17 milyar 148 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 10 milyar 675 milyon TL
İskonto oranı: -
Marmaris Altınyunus
Piyasa değeri: 77 milyon 218 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 96 milyon 522 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 49 milyon 640 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 20
Otokar
Piyasa değeri: 429 milyon 600 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 458 milyon 400 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 360 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 6.28
Tat Konserve
Piyasa değeri: 549 milyon 440 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 554 milyon 880 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 394 milyon 400 bin TL
İskonto oranı: 0.98
***Tofaş Oto
Piyasa değeri: 4 milyar 175 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 4 milyar 300 milyon TL
**Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 2 milyar 380 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 2.91
Tüpraş
Piyasa değeri): 9 milyar 766 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 9 milyar 766 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 6 milyar 761 milyon TL
İskonto oranı: -
Türk Traktör
Piyasa değeri: 965 milyon 979 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 965 milyon 979 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 424 milyon 284 bin TL
İskonto oranı: -
Yapı Kredi Finansal Kiralama
Piyasa değeri: 2 milyar 67 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 2 milyar 846 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 92 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 27.4
Yapı Kredi Koray GMYO
Piyasa değeri: 77 milyon 200 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 91 milyon 200 bin TL
Yılıbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 64 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 15.35
Yapı Kredi Sigorta
Piyasa değeri: 1 milyar 136 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 144 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 740 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 0.7
Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı
Piyasa değeri: 45 milyon 252 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 45 milyon 252 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 36 milyon 767 bin TL
İskonto oranı: -
Yapı ve Kredi Bankası (YKB)
Piyasa değeri: 24 milyar 343 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 24 milyar 343 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 13 milyar 911 milyon TL
İskonto oranı: -
ALARKO GRUBU
Alarko Carrier
Piyasa değeri: 182 milyon 520 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 190 milyon 80 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 118 milyon 800 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 3.98
Alarko GYO
Piyasa değeri: 182 milyon 129 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 211 milyon 951 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 146 milyon 981 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 14.07
Alarko Holding
Piyasa değeri: 808 milyon 951 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 5 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 697 milyon 217 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 19.56
DOĞAN GRUBU
Çelik Halat
Piyasa değeri: 50 milyon 160 bin TL.
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 62 milyon 370 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 38 milyon 445 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 19.58
Ditaş Doğan
Piyasa değeri: 28 milyon 600 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 31 milyon 800 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 23 milyon 100 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 10.06
Doğan Burda
Piyasa değeri: 63 milyon 372 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 68 milyon 66 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 35 milyon 793 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 6.9
Doğan Gazetecilik
Piyasa değeri: 338 milyon 100 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 403 milyon 200 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 283 milyon 500 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 16.15
Doğan Holding
Piyasa değeri: 2 milyar 597 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 3 milyar 38 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 2 milyar 426 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 14.52
***Doğan Yayın Holding
Piyasa değeri: 1.6 milyar TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1.6 milyar TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1.1 milyar TL
İskonto oranı: -
**Hürriyet Gazetecilik
Piyasa değeri: 988 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 170 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 701 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 15.57
***Milpa
Piyasa değeri: 111.4 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 111.4 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 35 milyon TL
İskonto oranı: -
**Petrol Ofisi
Piyasa değeri: 3.6 milyar TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 4.2 milyar TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 3.3 milyar TL
İskonto oranı: Yüzde 13.7
***Ray Sigorta
Piyasa değeri: 287.8 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 320.7 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 171.7 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 10.26
ECZACIBAŞI GRUBU
Eczacıbaşı İlaç
Piyasa değeri: 1 milyar 480 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 612 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 173 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 8.16
Eczacıbaşı Yapı
Piyasa değeri: 363 milyon 315 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 363 milyon 315 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 257 milyon 254 bin TL
İskonto oranı: -
Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı
Piyasa değeri: 21 milyon 840 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 23 milyon 800 bin TL
Yılıbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 17 milyon 500 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 8.24
Eczacıbaşı Yatırım
Piyasa değeri: 371 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 416 milyon 500 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 310 milyon 800 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 10.92
İntema
Piyasa değeri: 34 milyon 263 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 39 milyon 123 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 25 milyon 29 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 12.42
İHLAS GRUBU
Bayındır Madencilik
Piyasa değeri: 26 milyon 640 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 34 milyon 920 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 23 milyon 400 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 23.71
İhlas Ev Aletleri
Piyasa değeri: 197 milyon 111 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 235 milyon 385 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 176 milyon 60 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 16.26
İhlas Gazetecilik
Piyasa değeri: 326 milyon 400 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 361 milyon 600 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 152 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 9.73
İhlas Holding
Piyasa değeri: 331 milyon 968 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 331 milyon 968 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 205 milyon 504 bin TL
İskonto oranı: -
SABANCI GRUBU
Advansa Sasa
Piyasa değeri: 179 milyon 529 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 198 milyon 996 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 129 milyon 780 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 9.78
Ak Yatırım Ortaklığı
Piyasa değeri: 37 milyon 980 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 46 milyon 620 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 24 milyon 480 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 18.53
Akbank
Piyasa değeri: 38 milyar 400 milyon TL.
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 38 milyar 400 milyon TL.
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 23 milyar 100 milyon TL
İskonto oranı: -
Akçansa
Piyasa değeri: 1 milyar 532 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 532 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 206 milyon TL
İskonto oranı: -
Aksigorta
Piyasa değeri: 654 milyon 840 bin TL.
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 714 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 474 milyon 300 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 61.79
Brisa
Piyasa değeri: 855 milyon 816 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 893 milyon 25 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 472 milyon bin TL
İskonto oranı: Yüzde 4.17
Carrefoursa (A)
Piyasa değeri: 1 milyar 402 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 786 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 143 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 21.52 iskontolu.
Carrefoursa (B)
Piyasa değeri: 1 milyar 225 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 917 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 948 milyon 205 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 36.09
Çimsa
Piyasa değeri: 1 milyar 486 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 499 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 13 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 0.9
Kordsa Global
Piyasa değeri: 649 milyon 727 bin TL.
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 727 milyon 539 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 490 milyon 213 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 10.7
Olmuksa
Piyasa değeri: 224 milyon 957 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 231 milyon 478 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 139 milyon 539 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 2.82
Sabancı Holding
Piyasa değeri: 15 milyar 507 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 16 milyar 17 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 10 milyar 735 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 3.18
Yünsa
Piyasa değeri: 60 milyon 944 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 60 milyon 944 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 32 milyon 368 bin TL
İskonto oranı: -
ANADOLU GRUBU
Adel Kalemcilik
Piyasa değeri: 150 milyon 413 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 154 milyon 350 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 72 milyon 56 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 2.55
Alternatif Yatırım Ortaklığı
Piyasa değeri: 24 milyon 717 bin TL.
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 24 milyon 717 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 19 milyon 596 bin TL
İskonto oranı: -
AlternatifBank
Piyasa değeri: 483 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 519 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 441 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 6.94
Anadolu Efes
Piyasa değeri: 10 milyar 215 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 10 milyar 530 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 6 milyar 795 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 2.99
Anadolu Isuzu
Piyasa değeri: 169 milyon 41 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 190 milyon 648 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 138 milyon 537 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 11.33
Coca Cola İçecek
Piyasa değeri: 4 milyar 630 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 4 milyar 808 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 3 milyar 78 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 3.7
Yazıcılar Holding
Piyasa değeri: 1 milyar 904 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 904 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 1 milyar 376 milyon TL
İskonto oranı: -
AKKÖK GRUBU
Akenerji
Piyasa değeri: 1 milyar 488 milyon 223 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 558 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 934 milyon 362 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 4.45
Akal Tekstil
Piyasa değeri: 66 milyon 979 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 72 milyon 321 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 55 milyon 885 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 7.39
Akmerkez GYO
Piyasa değeri: 671 milyon 300 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 986 milyon 400 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 462 milyon 375 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 31.94
Aksa
Piyasa değeri: 606 milyon 800 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 610 milyon 500 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 395 milyon 900 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 0.61
DOĞUŞ GRUBU
Doğuş GE GYO
Piyasa değeri: 135 milyon 981 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 139 milyon 732 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 101 milyon 282 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 2.68
Doğuş Otomotiv
Piyasa değeri: 1 milyar 144 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 1 milyar 144 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 514 milyon 800 bin TL
İskonto oranı: -
Garanti Bankası
Piyasa değeri: 38 milyar 10 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 38 milyar 10 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 23 milyar 310 milyon TL
İskonto oranı: -
Garanti Faktoring
Piyasa değeri: 138 milyon 600 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 156 milyon 168 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 98 milyon 328 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 11.25
Garanti Yatırım Ortaklığı
Piyasa değeri: 20 milyon 405 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 21 milyon 803 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 17 milyon 213 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 6.41
OYAK GRUBU
Adana Çimento (A)
Piyasa değeri: 458 milyon 530 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 502 milyon 620 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 402 milyon 96 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 8.77
Adana Çimento (B)
Piyasa değeri: 261 milyon 230 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 304 milyon 217 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 228 milyon 163 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 14.13
Adana Çimento (C)
Piyasa değeri: 109 milyon 121 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 112 milyon 428 bin TL
Yılıbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 84 milyon 321 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 2.94
****Aslan Çimento
Piyasa değeri: 4 milyar 112 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 4 milyar 530 milyon TL
???Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 517 milyon 267 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 9.22
Bolu Çimento
Piyasa değeri: 237 milyon 771 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 305 milyon 91 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 223 milyon 447 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 22.07
Ereğli Demir Çelik
Piyasa değeri: 9 milyar 280 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 9 milyar 280 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 6 milyar 368 milyon TL
İskonto oranı: -
Hektaş
Piyasa değeri: 106 milyon 958 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 111 milyon 510 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 65 milyon 237 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 4.08
Mardin Çimento
Piyasa değeri: 837 milyon 859 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 969 milyon 287 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 733 milyon 811 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 13.56
****Tukaş
Piyasa değeri: 81 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 93 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 71 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 12.9
Ünye Çimento
Piyasa değeri: 548 milyon 723 bin 664 TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 648 milyon 828 bin 656 TL
Yılıbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 420 milyon 193 bin 796 TL
İskonto oranı: Yüzde 15.43
YAŞAR GRUBU
Altınyunus Çeşme
Piyasa değeri: 184 milyon 324 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 293 milyon 243 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 101 milyon 378 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 37.14
DYO Boya
Piyasa değeri: 136 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 145 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 108 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 6.21
Pınar Et ve Un
Piyasa değeri: 279 milyon 511 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 299 milyon 12 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 191 milyon 541 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 6.52
Pınar Su
Piyasa değeri: 64 milyon 586 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 72 milyon 899 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 59 milyon 589 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 11.4
Pınar Süt
Piyasa değeri: 494 milyon 462 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 494 milyon 462 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 314 milyon 657 bin TL
İskonto oranı: -
Viking Kağıt
Piyasa değeri: 62 milyon 400 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 82 milyon 400 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 52 milyon 800 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 24.27
ZORLU GRUBU
Vestel
Piyasa değeri: 841 milyon 995 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 979 milyon 532 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 687 milyon 685 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 14.04
Vestel Beyaz Eşya
Piyasa değeri: 782 milyon 800 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 908 milyon 200 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 592 milyon 800 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 13.81
Zorlu Enerji
Piyasa değeri: 794 milyon 296 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 968 milyon 929 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 692 milyon 897 bin TL
İskonto oranı: Yüzde 18.02
BOYNER GURUBU
Altınyıldız
Piyasa değeri: 314 milyon TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 360 milyon TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 202 milyon TL
İskonto oranı: Yüzde 12.78
Boyner Mağazacılık
Piyasa değeri: 333 milyon 293 bin TL
Yılbaşından bu yana en yüksek piyasa değeri: 333 milyon 293 bin TL
Yılbaşından bu yana en düşük piyasa değeri: 117 milyon 850 bin TL
İskonto oranı: -