BDDK'ya 'uzmanlar' geliyor
Tarih: 14 Eylül 2013 - 14:19
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, artık bankacılık, hukuk, bilişim uzman yardımcılarının yanı sıra BDDK uzman yardımcıları da istihdam edecek
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artık bankacılık, hukuk, bilişim uzman yardımcılarının yanı sıra BDDK uzman yardımcıları da istihdam edecek. BDDK uzman yardımcılığı için üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, iletişim fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olan veya lisansüstü eğitim yapmış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Adayların, sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının 1. Günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekecek.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Meslek Personelinin Yarışma, Yetki ve Yeterlik Sınavları İle Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Giriş sınavına başvuruda bulunacak adaylarda aranacak özel şartlarda değişikliğe gidildi. BDDK meslek personeli tanımına "BDDK uzman yardımcısı" da eklendi. Buna göre BDDK uzman yardımcısı için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, iletişim fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerecek. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının 1. Günü itibarıyla adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekecek. BDDK uzman yardımcılığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının 1. günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış adaylar başvuruda bulunabilecek.
Sınav komisyonları, sınava katılacakların tespiti, sınav konularının belirlenmesi ve soruların hazırlanması, sınavların değerlendirilmesi, karara bağlanması, sonuçlara yapılacak itirazların incelenmesi ile sınavlarla ilgili diğer işlemleri yürütecek.
Yazılı sınav konuları, kadro unvanı veya uzmanlık alanları dikkate alınmak suretiyle, belirlenen konular arasından veya adayların öğrenim dalına ilişkin bilgi düzeyinin tespitine yönelik konulardan sınav komisyonu tarafından seçilerek oluşturulacak ve Başkana sunulacak. Yazılı sınavda, bu şekilde belirlenecek sınav konularına ilaveten yabancı dil sınav konusu olarak yabancı dilden bir metnin Türkçe'ye çevrilmesi ve Türkçe bir metnin yabancı dillerden birine çevrilmesi de istenebilecek.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bddkya-uzmanlar-geliyor/394639