Aynı zamanda Intercity’nin kurucusu olan Vural Ak, bu yılı 30 bin araçla kapatacaklarını, 2013 için hedeflerinin bu sayıyı 50 bine çıkartmak oldduğunu belirterek, “Bu hedefe ulaşmak için 2011’de tüm çalışmaları yapıyor olacağız. Bunun en önemli ayağı, Intercity’nin büyümesine çok fayda sağlayacağını düşündüğüm ve 2011 içinde çıkartmayı planladığımız 250 milyon euro’luk eurobond olacak” dedi. Japon ortakları Mitsubishi Holding ile birlikte Intercity’nin sermayesini 60 milyon TL artırdıklarına da hatırlatan Ak, bu yılın kendileri açısından iyi geçtiğini, gelecek yıldan da daha umutlu olduklarını söyledi.
Operasyonel filo kiralama sektöründe en büyük ve karşılaşılan risklerden birinin yanlış proje fiyatlaması olduğuna da değinen Vural Ak, “Operasyonel filo kiralama firmaları yaptıkları projelerdeki gerçek karlılığı ancak proje sonunda görebiliyor. Hatalı yapılan fiyatlamalar hem şirketlere hem de sektöre büyük ve kalıcı zararlar verebiliyor” dedi. Sektördeki küçük oyuncuların sayısının azalmaya devam ettiğini, sektörün tepesindeki ilk 10 firmanın pazarın yüzde 65-70’ine hakim olduğunu belirten Ak, şöyle devam etti:
Büyüklerin payı yüzde 70
“Filo kiralamada Intercity’nin pazar payı yüzde 25 civarında. İlk 10 firmanın pazar payı, sektör toplamının yüzde 70’ine ulaştı. Müşteriler artık operasyonel filo kiralama firmalarından belirli bir hizmet ve servis kalitesi bekliyor. Küçük firmalar bunu sağlayamayınca büyük firmalarla çalışmaya başladılar. Önümüzdeki dönemde de bu trend devam edecek, sektördeki hizmet ve servis kalitesi de gittikçe artacak”
Son dönemde Intercity’nin “bir yıllık sözleşme” ve “kiralamada paket dönemi” adıyla lanse ettiği yeni uygulamaların, üç yıllık kiralama dönemini uzun bulan veya 1 yılın üzerinde kiralama yapmak istemeyen müşterilerce büyük ilgi gördüğünü de söyleyen Vural Ak, bu uygulamayla sadece bir ayda 850 araç kiraladıklarını kaydetti.
Vural Ak - Milliyet