Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, seramik sektörünün Karamercan, KoçSistem-Capital işbirliğiyle üç yıldır gerçekleştirilen CEO Profil araştırmasının ardından gerçekleşen CEO Profil etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan ekonomik krizin ardından İkinci bir dibin gelmesi durumunda bile durumun çok dramatik olmayacağına işaret eden Karamercan, ''Artık silahlar çekildi, kalkanlar kuruldu. Dünyadaki gidişte iki yıldır yaşanan kriz gibi bir krizin olacağını düşünmüyoruz, planlarımızı ona göre kuruyoruz. Gelişmiş Karamercan, diğer 2002 yılından sonra Türkiye'nin mali disiplinde dünyaya örnek olabilecek, ders verebilecek şekilde başarılı bir Karamercan, 1-2 gün önce Garanti Bankası'nın değerinin 26 milyar dolar olduğunun tescil edildiğini belirterek, Garanti Bankası hisselerinin bir bölümünün satılmasının Türkiye'ye gelen doğrudan bir yatırım olduğunu kaydetti. Bu yatırımın İspanya'dan geldiğine işaret eden Karamercan, bu yatırımla bir nevi İspanyol halkının Türkiye'de yatırım yaptığını, bu yatırımın 6 milyar dolar civarında olduğunu, Türkiye'de Müşteri ilişkilerinin yönetimi konusuna Uğur, mevcut iş kollarının kendi içinde karlı Agah Uğur, iş yapış şekillerinde çok Ülman, bugün banka kartlarının sistemde kullanımının yüzde 97'sini ATM'den Nalbantoğlu, krizden önce herkesin yeyip, içtiğini ancak daha sonra faturanın geldiğinde, faturayı ödeyecek kimsenin ortada olmadığını ifade ederek, ''Artık kural koyucular sahaya indiler. Kendi koydukları kurallarla top oynuyorlar. Bu ekonomik krizi sosyal patlamaya dönüştürmeden bu krizden nasıl çıkacağız, bu daha önemli bir konu'' dedi. Bu
''Gelişmekte olan ülkeler arasında hızla yükselen bir
Erdal Karamercan, Türkiye'nin eksik olduğu ve kendisinin de yıllardan beri mücadelesini verdiği bir konunun bulunduğunu dile getirerek, Türkiye'nin katma değer yaratmada özürlü bir
''TÜRKİYE'NİN YAPAMADIĞI TEK ŞEY KATMA DEĞER ÜRETMEK''
Türkiye'nin yapamadığı tek şeyin katma değer üretmek olduğunu vurgulayan Karamercan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Mesela biz 5 liralık malı 7 liraya sattığımız zaman inanılmaz mutlu oluyoruz. Ama bizim fason sattığımız malı, alan
Artık biz de katma değeri yakalamanın yolunu bulduk, yurt dışından markalar satın aldık. Artık katma değeri yakalamanın yolunu bulduk. O markaları şimdi
''GELECEK YIL TÜRKİYE YÜZDE 5-6 BÜYÜR...''
Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak da, 2011 yılında
Durak, önümüzdeki yıl Türkiye'nin büyümesinin yüzde 5-6 oranında, enflasyonun bir iki puan daha aşağıda olacağını düşündüklerini söyledi.
Durak, Koç Grubu
Durak, ''Bilişim, enerji, hidroelektrik santral (HES), rüzgar enerjisi sistemleri de (RES) var ama özellikle solar enerji, stratejik planımızda özellikle üzerinde durduğumuz konular'' dedi.
''İŞ YAPIŞ ŞEKİLLERİNDE FARKLI BOYUTLARA GEÇİLMELİ...''
Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur ise şirketlerin gündeminde 2011-2012 yılına ilişkin planlamaların olduğunu anlattı.
Kendilerinin de bu planlamaları yaptıklarına değinen Uğur, prensip
Stratejik planlar konusunda da yabancı kurumlardan destek aldıklarını ifade eden Uğur, mega trendlerle ilgili destek aldıklarını, bu çalışmalarla şu anda 11 tane mega trendin belirlendiğini ve bu mega trendlerin sektör ve bölgelerine olan etkisinin tespit edildiğini vurguladı.
Uğur, ''Borusan Grubu'nun kendi facebook'unu yaratması için çalışmalara başladık. Çok cesaretli bir karar bunu yapabilmek.
''ARTIK KURAL KOYUCULAR SAHAYA İNDİLER''
Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman da, 2010 yılının Haziran ayı dönemine kadar, kartların toplam
Ülman, bu rakamın 2005 yılında yüzde 15 olduğunu anımsatarak, kartların özel tüketim harcamalarından aldığı payda her 10 puanlık artışın Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'ya (GSYH) yarım puanlık katkısı bulunduğunu anlattı.
Bugün Türkiye'de banka kartlarının hala ağırlıklı
Ülman, bugün Türkiye'de 112 milyon kart bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Koç