1.5 milyon dolarlık yeni fon
Tarih: 09 Kasım 2009 - 10:54
Türkiyede risk sermayesi alanında bir ilk: İnovent Çekirdek Sermaye Fonu İnovent, 1,5 Milyon TLlik yeni yatırım fonunu hayata geçiriyor
Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan İnovent, Çekirdek Sermaye Fonu ile proje başına maksimum 250 bin TLye kadar yatırım yapmayı hedefliyor. İnovent Çekirdek Sermaye Fonu ile ilk etapta, üç şirkete toplam 750 bin TLlik yatırım yapılıyor.
Sabancı Üniversitesi bünyesinde, teknoloji odaklı start-up şirketlere fon ve ticarileştirme desteği sağlamak üzere kurulan İnovent 1,5 milyon TL değerindeki, Çekirdek Sermaye Fonunu hayata geçiriyor. Çok erken aşamadaki start-up teknoloji şirketlerinin fon ihtiyacını karşılamayı hedefleyen İnovent Çekirdek Sermaye Fonu, Türkiyede risk sermayesi alanında bir ilk olma özelliğini de taşıyor. İnoventin yatırımlarından elde edilen gelir, üniversitenin ana varlık fonuna aktarılarak eğitim ve araştırma alanlarında ek destek sağlamak üzere kullanılacak.
Türkiyede erken aşamalı teknoloji odaklı iş fikirlerine direkt yatırımlar yapmayı hedefleyen İnovent, fon kapsamında proje başına maksimum 250 bin TLye kadar destek olmayı planlıyor.
İnovent Çekirdek Sermaye Fonu kapsamında ilk etapta üç şirkete toplam 750 bin TL yatırım yapıyor. Yatırım kararı alınan projeler inovatif bir e-eğitim projesi, fonksiyonel yüzeyler geliştirilmesine yönelik nanoteknoloji projesi ve alacak tahsilat sorunlarının çözümünü hedefleyen bir yazılım geliştirme projesini içeriyor.
Fon gelecekte büyüyebilir, yatırım ölçeği ve sayısı artabilir
Fonu kurmadan önce uzun bir analiz sürecinden geçtiklerini belirten İnovent Genel Müdürü Serhat Görgün, Türkiyede değerli fikirler olduğunu gördüklerini ve bu fikirlerin ticari değere kavuşmaları için gerekli olan kaynakların ve ortamın sağlanması gerektiğini ifade etti İş fikirlerinin kalitesine ve hayata geçirilen yatırım projelerinin başarılarına göre fonun ileride daha da büyüyebileceğini söyleyen Serhat Görgün, yatırım ölçeğinin ve sayısının artabileceğinin de altını çizdi.
Türkiyede iyi bir potansiyel olduğunu söyleyen Görgün, Önümüzdeki 12 ayda yatırımlara devam ederek, süreçleri oturttuktan sonra gelen iş fikirlerinin ve yaptığımız yatırımların bir değerlendirmesini yapacağız. Tahminim, bu değerlendirme sonucunda fonun hacmini ve yapacağımız yatırım sayısını artıracağımız yönünde dedi.
Çok erken aşamadaki teknoloji start-uplarının karşılaştığı fon açığını karşılıyoruz
İnovent Yatırım ve İş Geliştirme Direktörü Elbruz Yılmaz, fonun kuruluş amacının Türkiyede mevcut yatırımcıların yüksek risk nedeniyle değerlendirmediği ve çok erken aşamadaki teknoloji start-uplarının karşılaştığı başta finansman olmak üzere olmak üzere, iş geliştirme, network ve yönetim açıklarıını kapatarak ticari ve teknolojik değeri olabilecek, fikirlerin bir sonraki aşamaya geçirilmesi olduğunu belirtti.
Elbruz Yılmaz, bir şirkete yatırım yaparken İnoventin şirkete sağladığı katkının etkisinin somut ve ölçülebilir hedeflerle belirlenebilmesini amaçladıklarının altını çizdi.
Yatırım sürecine de kısaca değinen Elbruz Yılmaz, yatırım yapmadan önce, teknik ve pazar araştırması gibi kritik konular yönünden detaylı bir inceleme yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, İnovent yönetim ekibinden geçer not alan projenin İnovent Yatırım Kuruluna sunulduğunu belirtti. Yılmaz, iş fikri sahiplerinin ve girişimcilerin projelerini paylaşmadan önce İnovent web sayfasında bulunan yatırım koşul ve kriterlerini dikkatlice incelemelerini önerdi.
İnovent Çekirdek Sermaye Fonu ve yatırım koşulları hakkındaki detaylı bilgilere www.inovent.com.tr adresinden ulaşılabilir.
İnovent Hakkında:
2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan İnovent, Türkiyenin ilk teknoloji ticarileştirme şirketidir. İnovent'in kuruluş amacı, Sabancı Üniversitesi'nde geliştirilen teknoloji ve iş fikirlerinin ticarileştirilerek, üniversite ana varlık fonuna eğitim ve araştırma alanlarında ek destek sağlamaktır. İnovent, Türkiyedeki üniversiteler, araştırma kurumları, teknoloji şirketleri ve girişimciler tarafından üretilen yeni teknolojileri ve fikri hakları geliştirir, ticarileştirir ve yönetir. Teknoloji aktarımı, şirket kurma, iş büyütme, yatırım kaynakları edinme ve iş geliştirme işlevlerini bir araya getirerek, fikirlerin ticarileştirilme ve işin büyüme hızlarını arttırır. Şirketleri geliştirmeyi veya endüstriye lisans vererek yenilikçi fikirleri piyasaya sunmayı amaçlar.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/15-milyon-dolarlik-yeni-fon/264115