BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ kuşağı harcamaya hazır olsa da asıl iş markalarda----

Z kuşağı harcamaya hazır olsa da asıl iş markalarda

Z kuşağı harcamaya hazır olsa da asıl iş markalarda
12 Mart 2024 - 17:24 www.finansingundemi.com

ABD’de veriler, Z kuşağının nihayet daha fazla harcama yapmaya hazır olduğunu gösteriyor; araştırmalar ise onlara herhangi bir şey satmanın giderek zorlaştığını ortaya koyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de son birkaç yıla yayılan bütçe sıkılaşmasının ardından, Z kuşağının harcamalarının yeniden arttığı gözleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de son veriler, Z kuşağının nihayet daha fazla harcamaya hazır olduğunu ortaya koyuyor.

Z kuşağı harcamaya hazır

Halkla ilişkiler firması 5WPR’ın CEO’su Dara A. Busch’un Fortune’da yayınlanan makalesine göre, son birkaç yıldır bütçelerde yaşanan sıkılaşmanın ardından, Z kuşağının harcamaların nihayet yeniden arttığına dair bazı işaretler görülüyor. Bunun markalar için harika bir haber olması gerekiyor, öyle de, ancak bu durum markalar için bazı zorlukları da beraberinde getiriyor.

Bu yükselen nesildeki müşteriler artık en sevdikleri ürünlere para harcamaya hazır olsalar da bunun bir bedeli bulunuyor. Z kuşağının satın alacakları ürüne ilişkin çıtası çok daha yükselmiş durumda ve onları kazanmak için tek seferlik satış taktiklerinden ve dijital tekliflerden daha fazlası gerekiyor.

Kolaylık devri kapanıyor

Son beş ila 10 yıl boyunca ‘kolaylık', alışveriş yapanlar arasında temel satın alma motivasyonuydu. Her yıl, satın alma alışkanlıkları hakkında fikir edinmek için 2.005 ABD'li tüketiciden oluşan bir örneklemle anket yapan 5WPR’ın yayınladığı bu yılın Tüketici Kültürü Raporu'na göre, günümüzün alışveriş yapanlarını ikna etmek ve hangi kanalların onlara ulaşmaya çalıştığını belirlemek giderek daha da zorlaşıyor.

Hepimiz aşırı içerik yüklemesiyle uğraşıyoruz. Ve Z kuşağı artık daha seçici alıcılar konumunda bulunuyor. Sonuç? Markaların her kanaldan tutarlı mesajlar göndermesi gerekiyor. TikTok, e-posta, yayın ağları, mağaza içi ve daha fazlasında bir hikaye anlatma yolculuğu oluşturmaları artık markalar için bir zorunluluk gibi gözüküyor. Markaların, alıcılarının olduğu her yerde olmaları gerekiyor ve bu kanallarda kullanılan mesajların kanala özel olması bekleniyor; ve bu mesajların aynı zamanda tutarlı ve özgün bir anlatı da sunması gerekiyor.

Birleşik, çok kanallı mesajlaşma stratejisi

Tercihler ve bilgiyle dolup taşan bir dünyada, marka bilinirliği ve birleşik, çok kanallı mesajlaşma stratejisi, başarılı pazarlamanın temel taşları olarak yeniden ortaya çıkıyor. Raporun tüm bulguları, Z kuşağını kazanmak isteyen markalar için bu önemli değişimin altını çizmekle kalmıyor, aynı zamanda günümüz alışverişçilerinin aradığı bazı yeni ve spesifik trendleri de öne çıkarıyor.

Akran baskısı

Belki de en ilgi çekici açıklama, çoğu tüketici için satın alma kararlarının temel etkeninin ağızdan ağza yayılmaya devam etmesidir. Bu gelenek, arkadaşlardan ve aileden gelen önerileri kapsıyor ancak 55 yaşın altındakiler için sosyal medyada kullanıcı tarafından oluşturulan içerik de bu kapsamda değerlendiriliyor. Çevrimiçi müşteri incelemeleri ve referansları ikinci sırada gelirken, ünlülerin onaylarının çok daha az etki yarattığı görülüyor.

Mağaza içi alışveriş tam güçle geri döndü

Tüketici alışveriş deneyiminin optimize edilmesinde her kanaldaki mesajlaşmanın tutarlılığı çok önemli bir anlam ifade ediyor. Şaşırtıcı bir şekilde, Z kuşağının neredeyse yüzde 50'si artık mağaza içi gezinmeyi tercih ediyor ve bu da önceki yılların kolaylık odaklı çevrimiçi alışveriş alışkanlıklarından bir kopuşun sinyalini veriyor.

Bu, en sevdikleri markalarla daha uygulamalı, kişisel bir bağlantıya doğru bir geçişe  karşılık geliyor Rapor bulgularına göre, markaların genç müşterileri mağazadan alışveriş yapmaya teşvik etmeyi düşünebileceği ilk üç yol, yüzde 46’yla özel mağaza içi fırsatlar, yüzde 40’la mağaza içine özel ürünler ve yüzde 39’la bir deneyim noktası olarak mağaza düzeni ve estetiği olarak öne çıkıyor.

Sağlığa, sağlıklı yaşama ve seyahate daha fazla harcama yapılıyor

Elektronik ve teknoloji, araştırmada 35-44 yaş arası demografik grup dışındaki tüm yaş grupları için en fazla harcama yapılan kategori olarak sıralanırken, sağlık ve sağlıklı yaşam da grubun ön sıralarında yer alıyor ve seyahat ve gezilerin önemli bir ivme kazandığı gözleniyor. Ancak büyüyen bu iki kategorideki tüm kanallarda ikna edici mesajlar olmazsa, pazarlamacıların potansiyel müşterileri dönüştürme fırsatını kaçırabileceği de, bulgulardan açıkça görülüyor.

Rapor, tüketicilerin planladıkları harcamaları sıklıkla olduğundan fazla tahmin ettiklerini ortaya koyuyor ve net marka mesajının öneminin altını çiziyor. Anket, Z kuşağının kendilerine yatırım yapmak istediğini ve bu nedenle sağlık odaklı kategorilere cömertçe harcama yaptıklarını ortaya koyuyor.

Savurganlık eğilimi

2024 Tüketici Kültürü Raporu'nun diğer dikkat çekici bulguları arasında ise, genç tüketiciler arasında mikro etkileyicilerin makro etkileyicilere ve ünlülere tercih edilmesi ve 15-44 yaş arası tüketicilerin en öcelikli kategorilerinde tasarruf etmek yerine savurganlık yapma eğiliminin yer alması.

Modern tüketicinin kanalları aşan kusursuz, tutarlı bir marka deneyimi aradığı açık. Aşırı bilgi yüklemesi çağında, ağızdan ağza iletişimin ve birleşik mesajlaşmanın gücü yadsınmamalı. Görülen o ki, ancak bu çok kanallı marka deneyimini benimseyen markalar, sürekli gelişen tüketim kültürü dünyasında başarılı olabilecek.

Kredi kartı harcamalarında tarihi seviye

 

BofA CEO'su: Tüketiciler hala harcama yapıyor

 

Gençler bu harcamalara anlam veremiyor

 

ABD'de kişisel tüketim harcamaları arttı

 

Tasarruflar tükeniyor, kredi kartı harcamaları artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)