Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Şubat ayında Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %27,09, aylık %1,22 arttı.
TÜİK verisinin detayları şöyle:
Yİ-ÜFE (2003=100) 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,22, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,92, bir önceki yılın aynı ayına göre %27,09 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,14 artış gösterdi.
Sanayinin dört ana sektöründen imalat yıllık %29,57 arttı
Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri madencilik ve taş ocakçılığında %17,32, imalatta %29,57, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında %0,68, su temininde %27,31 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri ara malında %33,77, dayanıklı tüketim malında %29,29, dayanıksız tüketim malında %22,81, enerjide %8,44, sermaye malında %26,54 artış olarak gerçekleşti.
Sanayinin dört ana sektöründen imalat aylık %1,56 arttı
Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri madencilik ve taş ocakçılığında %0,14 azalış, imalatta %1,56 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında %1,73 azalış, su temininde %1,06 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri ara malında %1,05, dayanıklı tüketim malında %0,85, dayanıksız tüketim malında %2,44, enerjide %0,68 artış, sermaye malında %0,48 azalış olarak gerçekleşti.
Yıllık en düşük artış %0,68 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında gerçekleşti
Yıllık en düşük artış %0,68 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, %5,24 ile ham petrol ve doğal gaz, %6,81 ile giyim eşyası olarak gerçekleşti. Buna karşılık ana metaller %52,62, kâğıt ve kâğıt ürünleri %45,05, metal cevherleri %33,98 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.
Aylık en yüksek düşüş %2,66 ile metal cevherlerinde gerçekleşti
Aylık en yüksek düşüş %2,66 ile metal cevherleri, %2,28 ile diğer mamul eşyalar, %1,73 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı olarak gerçekleşti. Buna karşılık temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları %9,43, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) %6,10, kok ve rafine petrol ürünleri %5,47 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.
ENFLASYON Bize açıklanandan çok daha yüksek. Çarşı pazar yalan söylemez. Gıdada her şeyin fiyatı ikiye katlandı. Şimdi bu enflasyonun SEBEBİ yüksek faizler mi? Cumhurbaşkanı öyle söylüyordu. O zaman talimat versin, bu yüksek faizleri düşürsünler.
TÜİK, halkı kandırmaya devam ediyor. Enflasyon gösterilenden çok daha yüksek. Aynı veri setini kullanan ENAGRUP AYLIK TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİŞUBAT AYINDA % 1.84 ARTIĞINI BİLDİRİYOR. Bu şekilde GÜVEN sağlamaları mümkün değil. TÜİK, en kısa zamanda hükümetin etkisinden uzak bağımsız bir kurum olarak yapılandırılmalıdır. (6)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.