Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüs pandemisinin etkileri devam ederken, ABD’li tüketicilerin alışveriş ve ödeme alışkanlıkları da sürece adapte olmayı sürdürüyor. Aralık ayında Pymnts tarafından yayınlanan rapora göre ABD’li tüketiciler aralık ayında fiziki mağazalarda alışveriş yapsa da, toplamda 556 milyar dolarlık alışverişin neredeyse üçte biri online mecralardan gerçekleştirildi. Perakende satışları son 17 yılın en hızlı büyümesini gösterirken, tüketiciler giderek daha fazla e-ticarete yöneliyor.
ABD tüketicilerinin %32’si alışverişlerini dijital ortamda yapıyor. Bu nedenle Forbes’un haberine göre şirketlerin bu mecralarda varlık göstermesi her zamankinden çok daha önemli. Bugün küçük işletmeler çok daha görünür olmak durumunda. Bu görünürlüğü sağlamak için oldukça basit çözümler de var. Örneğin bir alışveriş sitesinde isimlerini öne çıkarabilir ve arama motorlarında yapılan aramalarda ilk sonuçlar içerisinde yer alabilirler. Ancak şirketlerin dijital alanda yaptığı 5 büyük hata da bulunuyor.
Bu hatalar zor dönemlerde şirketlerin büyümesine engel oluyor.
1. Bir websitesine sahip olmamak
Dünya pandemi etkisi altında yaşarken ve sosyal mesafe kuralları geçerliliğini korurken, şirketler için online mecralar dışında başarı şansı oldukça düşük. Şirketler elbette yalnızca sosyal medyadaki varlıklarıyla ayakta kalamaz, ancak her şirketin kendi websitesine sahip olması ve bunu desteklemek için sosyal medyada görünür olması gerekiyor.
2. Websitelerinde ve sosyal medya hesaplarında güncelleme yapmamak
Güncellemeler zaman zaman zorlu bir süreç olabildiği için, bazı şirketler websitelerini güncellemiyor. Bu da sitelerin ve sosyal medya hesaplarının güncel ve yeni görünmesine engel oluyor. Şirketler dijital hesaplarını yönetmesi için bir kişiyi görevlendirebileceği gibi, bu güncellemeleri kendileri de kolaylıkla gerçekleştirebilir. Güncel bir websitesine ve sosyal medya hesabına sahip olmak oldukça önemli ve dikkate alınması gerekiyor.
3. Websitelerinin farklı tarayıcılarda nasıl göründüğüne dikkat etmemek
Websiteleri bir dizi komuttan oluşur. Ancak bu alfabe ve rakam denizini düzenli bir alan haline Google gibi web tarayıcıları getirir. Ne yazık ki bir web tarayıcısının nasıl çalışması gerektiğine yönelik tek bir kural yok. Bu nedenle aynı internet sayfası, farklı tarayıcılarda farklı görünümler alabiliyor. Bunun sonucunda bazı müşteriler, şirketlerin websitelerinde hata olduğunu düşünebiliyor. Şirketler websitelerinin farklı web tarayıcılarda nasıl göründüğünü kontrol etmeli.
4. Websitelerinin mobil cihazlarda çalışmaması
Üçüncü sıradaki hatadan kaçınmak oldukça kolay olduğu gibi, websiteleri akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda da farklı görünümlere sahip olabiliyor. Bunun için websitelerinin küçük ekranlı cihazlarda da kullanılabilmesi için özel bir düzenleme yapılması gerekiyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu Google’ın önceliklerinden bir tanesi. Bu nedenle mobil cihazlarda iyi bir müşteri deneyimine sahip olmayan şirketler, Google tarafından düşük puan alıyor ve aramalarda geri planda kalıyor.
5. Websitesinde ya da şirket bilgisayarlarında güvenlik güncellemelerinin yapılmaması
Bu madde oldukça temel görünse de, şirketlerin hacker saldırılarına yenik düşmesinin en önemli nedenleri arasında. Bir yazılımda zayıf bir nokta tespit edildiğinde, yazılım şirketleri bu hatayı düzeltmek için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlıyor. Ancak birçok şirket bu güncellemeleri zamanında gerçekleştirmediği için, tetikte olan hacker’ların saldırılarına maruz kalıyor.
Yazılım güncellemeleri, yazılım şirketleri tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor ve uygulaması oldukça kolay. Bu güncellemeleri yüklemek ise eve dönerken şirketinizin kapısını kilitlemek kadar önemli.
Rusya enerji ticaretini Bitcoin’le yapabilir
E-ticaret sektöründen 560 milyar liralık ciro beklentisi
Ukrayna tarihin ilk siber savaşını yaşıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.