Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'li ünlü milyarder yatırımcı Ray Dalio, küresel ekonominin ikinci büyük oyuncusu Çin'in karşı karşıya olduğu meydan okumalara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
74 yaşındaki Dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan Bridgewater Associates'in kurucusu olan Ray Dalio, üç gün önce LinkedIn hesabından paylaştığı mesajda "Büyük iç ve dış güç çatışmalar, doğada büyük yıkıcı değişimler (Çin'in özellikle eğilimli olduğu kuraklıklar, seller ve salgınlar gibi) ve teknolojide devasa değişimlerle aynı anda büyük borç ve servet eşitsizliği olduğunda, 100 yıllık büyük fırtına olasılığının arttığını, Çin'deki mevcut durumun bu olduğunu ileri sürdü.
'EMLAK KRİZİ FİNANSAL SİSTEM ÜZERİNDE YÜK'
Sözcü'de yer alan habere göre Çin, son birkaç yıldır emlak ve varlık fiyatları ile istihdamı aşağı yönlü bir döngüye sokarak ekonomiyi sekteye uğrayan bir emlak krizine saplanmış durumda. Buna, giderek yaşlanan nüfus ve tek çocuk politikasının mirası eklendiğinde, finansal sistem üzerinde yük oluşuyor.
Dalio, bu eğilimlerin ekonomik aktiviteyi, fiyatları ve psikolojiyi olumsuz etkilediğini söyledi.
Dalio'nun dikkat çektiği zorluklardan ikincisi, giderek artan servet eşitsizliği. Pekin yönetiminin bu olguya karşı daha fazla "ortak refah" vurgusu yaptığını, bunun da korku uyandırarak ülkedeki havayı daha kötüleştirdiğini öne sürdü.
'GÜÇ ÇATIŞMASI YATIRIMCILARI UZAKLAŞTIRIYOR'
Üçüncü zorluk olarak ABD ile ilişkilerin giderek gerginleşmesine değinen Dalio, iki ülke arasındaki güç çatışmasının yatırımcıların Çin'den uzaklaşmasına neden olduğunu söyledi.
Dalio'nun işaret ettiği diğer zorluklar, teknoloji alanındaki güç savaşı ve iklim krizi.
Dalio, "Çin'deki koşullar ve ruh hali, tartışmasız biçimde daha tehdit edici hale geldi" dedi.
Çin yabancı yatırımcı çekmek için serbestleşmeyi teşvik edecek
Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti
Yellen: Çin'e kapasitesindeki artış konusunda baskı yapacağım
Çin'de sanayi şirketlerinin kârları arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.